Снимка: БГНЕС
fallback
Жители на три села в Странджа планина излизат на протест. Те се оплакват от тежкотоварните камиони, които превозват отсечена дървесина и които според думите им са претоварени.
 
Те се притесняват,че тировете разрушават пътната настилка. Вече няколко пъти са подавали жалби до няколко институции.
 
"Пътят е за камиони тежащи максимум 10 тона. Тук обаче минават над 30-тонни такива пълни с дърва. Изсичането е поголовно", разказват протестиращи пред Нова тв.
 
"Сечта е контролирана и законна, но ние не можем да вземем отношение по транспорта. Агенцията по горите не контролира тонажа на камионите, а кубиците", заяви директорът на Изпълнителната агенция по горите Мирослав Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Аз

преди 3 години

ГЕРБ са ОПГ. Вожда им е за затвора, поне за 20 години.

10

Пилат Понтийски

преди 3 години

"Три села излизат срещу камионите""" Тези три села да отидат да протестират в София, там в техните селца няма да ги види никой. И интересно е за кой кмет са гласували селяните, селските пътища се поддържат от съответната община. Но знам, ако идете при него, той няма даже и да ви приеме. Едно време можеше някъде да се оплачеш от местните велможи ... А сега имаме самоуправление на общините ... Демокрацията е за някои мана небесна ...

9

Анонимен

преди 3 години

така е във всяко село , пролетта отидох да видя двора на прадядовата ми къща и се наложи да оставя колата на разклона , защото през селото са коловози от половин метър

fallback