Снимка: БГНЕС
fallback
Дългоочакваният ремонт на пътя Русе - Кубрат започна, предаде bTV. Днес беше направена първата копка на отсечката, която от години седи осеяна с дупки.
 
Заради състоянието на пътя през годините жители на областите Русе и Разград не веднъж са излизали на протест.
 
Ремонтът на 47-те километра от републиканската мрежа ще започне от село Тетово. Местните хора чакат този ремонт вече повече от 30 години. 
 
През следващите 10 месеца пътуването ще бъде затруднено и ще има обходни маршрути. От АПИ са категорични, че участъкът ще бъде изцяло преобразен. 
 
"Цялостна подмяна на пътната настилка, отводняване, бордюри, канавки. Полагане на изцяло нова хоризонтална маркировка, подмяна на всички пътни знаци. Проектът е разделен на два лота, два екипа ще работят паралелно, за да можем за началото на летния сезон да имаме нов път", обясни Олег Асенов от АПИ.
 
Проектът се реализира с европейски средства и държавно финансиране на стойност 38 млн. лева. Отсечката свързва три области - Русе, Разград и Силистра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Ф.С.В.

преди 3 години

туй на снимката -не е ли магистрала от МАРС?? И СЕ ЧУДЯ КАТО ПРАЩАТ РАЗНИ РОБОТИ *** И ВСЯКАКВИ ВЕРИЖНИ 8-мо--КРАКИ РОБОТЧЕТА ТАМ НА МАРС!1 защо не ги тестват на това шосе -Главно ли е какво е ??

13

Ф.С.В.

преди 3 години

според мен -Протестите нямат нищо общо с почването на ремонта на Пътя!! ТА РЕМОНТА Е ПЛАНУВАН ОТ 10 Г НАСАМ!! МДА)) просто няколко Калинки са спорили коя да бъде Фирмата Подизпълнител)) И спорът е станал дълъг и неразрешим))

12

Анонимен

преди 3 години

Защото се вдигнаха на бунт иначе никой нямаше да им обърне внимание

fallback