СНИМКА: Trafficnews

Като в приказка - с хеликоптер и гиздава карета бе посрещнат новороденият Асан Паша в прословутия пловдивски квартал Столипиново. Нестандартният ескорт бе организиран от дядото на бебето – Асен Карагьозов. Детето е наследник на бизнесмен от квартала, известен с прозвището Веско Железаря, предава Trafficnews.bg. Според изданието ромският барон може да си позволи, вместо с автомобил, да превози бебето си с хеликоптер.

Машината излита от площадката на УМБАЛ "Св. Георги", а в нея са пътували родителите с новороденото. След това тя каца на стадион "Рома", който се намира близо до Столипиново, а там се появява бляскава карета, която да откара младите родители и новородения Паша на пищно тържество в негова чест.

Шатри, силна музика и кючеци бяха блокирали булевард "Марица" заради празненството вчера. То обаче бе прекратено около 17 часа заради оплакванията на недоволни граждани.

Проверка е установила, че нито една от градските институции не е уведомена за кацането на хеликоптера. Информация не е подавана в полицията, нито пък е уведомена общината, чиято собственост е въпросното спортно съоръжение. Но роднините на Асан Паша твърдят друго: "Имаме всички разрешения за полета. От въздушен контрол са координирали полета и са дали позволение за летене, кацане и излитане на хеликоптера", казват те.

Коментари Напиши коментар

193

дам...

преди 1 месец

Някой ще благоволи ли да провери дали семейството на този новороден бъдещ "паша"е заможно или са на социални помощи както останалите индианци от Столипиново? Ако се окаже евентуално, че същите са богати сигански барони, как са придобили тези средства, какви данъци и дали изобщо са плащали такива някога? Тая показна случка с хеликоптера и новородения Асан поражда куп въпроси, които би трябвало да заинтересуват уж отговорните служби и институции, но едва ли това ще се случи!

192

Анонимен

преди 1 месец

А защо икономическа полиция не провери от къде разполагат със средствата да наемат хеликоптер? Какви данъчни декларации са подали, колко човека в семейството работят и какви осигуровки са внесли. Или по-лесно е да мрънкаме, че са ни ниски заплатите, да пушим пред народното събрание, пък че престъпниците се разхождат с хеликоптери, много важно...

191

Анонимен

преди 1 месец

ПОКАЗНОСТ, А НЕ "като в приказка"....