Снимка: БГНЕС
Университетът за национално и световно стопанство ще отбележи откриването на юбилейната си стотна учебна година с тържество в аула "Максима", предаде БНР.
 
На церемонията ще присъстват министърът на транспорта Росен Желязков и управителят на БНБ Димитър Радев, както и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски. Сред гостите ще е и председателят на Съвета на ректорите в България и ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и Даниел Парушев, а също и председателят на Националното представителство на студентските съвети.
 
Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров и министър Росен Желязков по време на церемонията ще валидират юбилейна пощенска марка "100 години УНСС".
 
В Стара Загора министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще присъства на откриването на академичната учебна година в Тракийския университет.
 
Заместник-министърът Карина Ангелиева ще открие учебната година в Аграрния университет в Пловдив. Във Висшето транспортно училище в София академичната учебна година ще открие заместник-министър Петър Николов.
 
На церемонията на шуменският университет "Епископ Константин Преславски" ще присъстват само първокурсниците, а останалите студенти ще могат да я наблюдават онлайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase