Снимка: БГНЕС
fallback
Жители на село Поликраище излизат на протест срещу тировете, съобщава Нова ТВ. Причината за това са честите катастрофи в селото с тежкотоварни автомобили. През Поликраище минава пътя Русе - Велико Търново, който е трансконтинентален.
 
Местните настояват да бъдат поставени шумяща маркировка и пътни знаци, както и да има засилен контрол от полицията. Преди няколко дни за пореден път тир от Беларус влезе в къща. Камионът е ударил лек автомобил и е ранил тежко шофьора му.
 
"Никак не е приятно да живееш на място като това. Подложени сме на постоянен тормоз. След последните събития вече сме сигурни, че това не може да продължава така. Не е нормално 12 хиляди превозни средства да минават тук само за денонощие. Този път не отговаря на нужните стандарти за такъв поток", разказа потърпевшият Петър Сомов.
 
Той добави още, че трябва да се направи нещо и пътя да бъде изнесен извън селото.
 
"Пострадал съм 4 пъти. Майката на жена ми бе убита на това място. За по-малко от 10 дни 2 тира влязоха в имота ми. Това не трябва да продължава. Трябва да се вземат мерки. Поне за ограничаване на скоростта", разказва друг потърпевш от селото.
 
"Исканията на хората са от доста време. Писали сме писма многократно. Според нас трябва да бъде закупена камера, която да следи за скоростта. Това би имало и превантивна функция", обясни кметът на Поликраище Марин Тодоранов.
 
Представители на АПИ обещават, че заедно с "Пътна полиция" ще бъдат вземи мерки. Участъкът ще бъде преасфалтиран, което ще подобри сцеплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

belgique

преди 3 години

Абе толкова ли е трудно през 21-ви век да се направи нормален път за тировете, който да не минава през Поликраище ? Нас.раха се да правят магистрали в южна българия , а северна я за.е.баха. Ами южната съседка ако си поиска румелията , язък ви за милярдите дето ги натъпкахте . Магистралата Русе Велико Търново кога ще стане ?

5

Ми то

преди 3 години

Освен човекът да им взема такса паркинг, друго не му остава. Управниците друго не му обещават.Нищо, че член на семейството му е загинал на същото място.

4

Анонимен

преди 3 години

асфалта виновен,кой бе казал тази глупост,кой.Пълна забрана по този път,да минават по дерета и урви

fallback