Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Кампания с цел опазването на пчелите у нас се нуждае от близо 16 хил. лева. Парите са необходими за закупуването и засаждането на 50 хил. медоносни и плодни дръвчета. С каузата са се заели доброволци от "1 Порцент Промяна" и "Гората.бг".

Една част от дръвчетата ще бъдат посадени лично от тях, а останалите ще бъдат дарени на пчелари, общини, кметства, учебни заведения и организации в цялата страна.

С 15% се увеличават и загубите на пчелни семейства от отравяния, глад и болести през 2019 г.,показват данни на Министерството на земеделието, храните и горите.

Отчитаме и драстично намаляване в добива на мед.

Кризата с пчелите е факт – как можем да помогнем - разговор по темата с Ефтим Ефтимов от "1 Процент Промяна" в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

До 10 ЗемеделецИ копаеш на нивата ! Хайде бе , не се прави на ударен и работяга. Седнал трола да се прави на земеделец ! ако пък си земеделец това го правиш естествено заради евросубсидиите ако не са те ти никога няма да работиш това , сигурен съм на 100 процента.

9

komitataей

преди 3 години

хората с е тровят денонощно с отровна храна ,пръскане от въздуха за електропроводимост което ще рече че се отразява и на всички живи същества и никой не го е еня за хората-Ефтимов явно живее на друга планета .

8

Земеделец

преди 3 години

До АнонименАз предлагам ти да си първият, който да даде решение на проблема, как точно се обработват 38 милиона декара от 6 милиона българи, без пръскане. Само да не забравяме в сметката и това, че от тези 6 милиона, никой не иска да се мръдне и да свърши някаква работа на полето. Иначе, от дивана, аз също мога да давам много акъл, но не е като да си на нивата, на 35 градуса и да копаеш до припадане.

fallback