Снимка: БГНЕС
fallback

Очаква се засилен трафик заради задаващите се три почивни дни. "Пътната полиция" предприема допълнителни мерки за повишаване на пътната безопасност в страната.

Планира се операция за обезпечаване на трафика на излизане от столицата и по основните пътни направления, както и при завръщането в края на почивните дни, съобщи инспектор Лъчезар Близнаков.

"Извадени са на терен всичките екипи на "Пътна полиция", които ще бъдат подпомогнати от екипи на "Жандармерията" и "Охранителна полиция". От СДВР в столицата са взети мерки за обезпечаване на основните булеварди, регулиране на движението от служителите. Екипите на жандармерията ще се движат успоредно с транспортния поток по главните пътища с цел извеждането на агресивни водачи", обясни Близнаков.

Вторият етап на операцията е насочен към контрола за водачи под въздействието на алкохол или наркотици.

"Той ще се проведе в рамките на повечето населени места, курортните градове, покрай увеселителните заведения, питейни барова. Това решение е взето на база на притеснителни данни от миналия уикенд, където след анализ констатирахме доста голямо завишение и на пътнотранспортните произшествия с водачи, които са употребили алкохол", каза още той.

Тревожни са резултатите от приключилата вчера акция на полицията, каза главен инспектор Николай Крушарски.

"Най-много са констатирани нарушения за неизползване обезопасителните системи на автомобила, както и каски на мотоциклетите - над 1100 водачи са наказани за това нарушение. Паралелно с това са установени над 15 000 нарушения за превишена скорост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 3 години

отново в храстите

7

Анонимен

преди 3 години

За какво бай Мицифай е на крак като е обикновен уикенд..., ааа да, за да отчита дейност похапвайки мазни дюнери на стоянката като шумкар в дърветата с триногата и отчитайки глоби на данъкоплатците, които и без това му плащат заплатата на узаконения престъпник криещ се зад значка и униформа за да може той по цяк ден да яде в полицейския стол кебабчета по 6 ст. и да ползва безплатен държавен фитнес...!!!!!!!

6

Анонимен

преди 3 години

Аз чакам класиката- "Акция за пожарогасител и аптечка", защото си купих нов от Кауфланда и вече съм почти редовен. Носете и една две крушки, че ако има в колата, сменяте и не глобяват. Аз купих по трудния начин-след глоба фар.

fallback