Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Потушен е пожарът край сливенските села Селиминово и Голямо Чочовени, който пламна в събота, съобщи главен инспектор Андрей Алексиев от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”- Сливен.

38-годишен мъж е задържан за пожара, съобщиха от полицията. Той е хвърлил незагасена цигара на мястото, откъдето е тръгнал огъня. Задържан е за 24 часа, предаде БНР.

Мъжът е работил като козар в село Голямо Чочовени с още трима души от село Ковачите, каза кметът на село Селиминово Тодор Тодоров.

След като е бил разпитан от полицията, пастирът е направил пълни самопризнания. Според кмета на Селиминово огънят е тръгнал в район над селото, където мъжът е пасял козите.

Oще по темата

По случая е образувано досъдебно производство.

Предстои да бъде направен оглед на тлеещи дървета, а на място през целия ден ще останат екипи на пожарната и горско стопанство.

Пожарът избухна в събота в следобедните часове и в борбата с огъня към противопожарните екипи и горски служители бяха включени десетки доброволци от околните села, тежка техника на Сухопътни войски и хеликоптер на Военновъздушните сили.

Вече няма видими признаци на горене в района на пожара, каза по-рано днес главен инспектор Андрей Алексиев.

Около 500 декара горски и селскостопански  площи е засегнал пожара, съобщи изпълняващият длъжността директор на Регионалната дирекция по горите Сливен инж. Георги Дончев. „Засегна култури от черен бор, които са изкуствено създадени в миналото и широколистни дървета, които са нискостеблена растителност“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

Е тая незагасена цигара как не изгоря в пожара? Че и са взели ДНК на козаря от нея, предполагам. Може да се предполага, но не и да се твърди.

11

Анонимен

преди 3 години

Мирише ми на дървена мафия.Те са от хората на левите партии.

10

Анонимен

преди 3 години

Черния бор е естествено растение,а изкуствено са засаждани дръвчетата от черен бор, формулирайте си изреченията ,за да не заблуждавате хората.И черния бор не става за нищо, нито за дърва за огрев,нито за мебели,защото е тежък,смолист,и трудно обработваем,общо взето за нищо не става,но е сухоустойчив и идеален за засаждане в сухи райони.

fallback