Снимка: БГНЕС
fallback

Хеликоптер Ми-17 от състава на Военновъздушните сили се включи в гасенето на горския пожар, възникнал в района на село Селиминово, област Сливен. Това съобщиха от Министерството на отбраната.

Машината е излетяла в 16.35 часа от авиобаза Крумово. Тричленният екипаж има задача да облива горските масиви от въздуха, като използва системата за борба с пожари "bambi bucket", с която е оборудван вертолетът. Командир на екипа е майор Борислав Тасков, втори пилот - капитан Димитър Танански, а борден техник - офицерски кандидат Георги Петров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Митко-любопитко

преди 3 години

Че то в Сливенско останаха ли гори , че да е станал горски пожар ?!Там дядовците от Сливенското горско предприятие ( ЮИДП ) разрешиха поголовни сечи на кyцо u cakamo , само и само кинти за падат ! Зер там 100 метра горски път струва 1.6 млн. лева ,(вж."Господари на ефира") , а един работен костюм на горския - 2000 лв , та откъде да намерят пари , горките ?

4

Димитрий

преди 3 години

ЗАЩО се използва РУСКИ хеликоптер. Нали неставаше и бяха закупени МОДЕРНИ НАТОВСКИ или те за гасене не стават.

3

един с две камбанки

преди 3 години

До една с камбанкаАбе кажи къде са КУГЪРите,дето ги купихме за много пари,като супер въоръжение,що се гаси с ръждясала руска техника?

fallback