Снимка: БГНЕС
fallback

От 7 септември ГКПП “Илинден - Ексохи” ще бъде отворен за товарен транспорт. За това е взето политическо решение, което предстои да бъде публикувано официално.

Гръцкото правителство съобщи по дипломатически път на Министерството на външните работи на Република България, че това става по настояване на българската страна.

МВнР подкрепя справедливите искания на българските превозвачи за възстановяване на свободното движение на хора и стоки, като не е спирало да настоява пред гръцките власти за това. За това настоява лично пред гръцкия си колега Никос Дендиас и вицепремиерът Екатерина Захариева, съобщиха от МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 3 години

А за леки автомобили, кога ще отворят други пунктове?Или са важни само превозвачите, че те и сега минават бързо и без тест.Забележете какво са написали гърците, защо отварят:-по настояване на българските власти.Съвсем ясно е че българските власти не са настоявали да сеотворят другите ГКПП за хората с леки автомобили, тоестБГ властите не желаят хората свободна да пътуват в Гърцияза да се пълнят хотелите на местните мутри.Плюя на тези гнусни ***.

fallback