Снимка: Pixabay

Нови аварии по водопроводната мрежа отново оставиха без вода част от Свищов. Водната криза в крайдунавския град продължава четвърто денонощие.

Възникнала е нова авария на проверявания от прокуратурата напорен водопровод, този път в чертите на града, съобщи за БНР кметът на Свищов Генчо Генчев и увери, че за общинската болница и детските градини е осигурена вода.

Все още не са отстранени авариите по стария метален водопровод и през него за някои от районите на Свищов се подава вода с по-ниско налягане.

Вчера на място с проблема се запозна ръководството на държавния ВиК холдинг. Неговият изпълнителен директор Илиян Илиев заяви, че държавата поема ангажимент до зимата да построи нов довеждащ водопровод за Свищов, за да се реши проблемът с безводието за 30 000 жители.

По-рано през седмицата премиерът Бойко Борисов се ангажира лично, че държавата през „Български ВиК холдинг“ до началото на тази зима ще изгради нов довеждащ водопровод за Свищов.

Коментари Напиши коментар

7

СъвецкаПодлого !!!

преди 5 месеца

До Анонимен 4

Авариралия тръбопровод е строен през 2012 под "мъдрото" ръководство на предишния кмет на Свищов, Станислав Благов. Благов беше кмет на Свищов в периода 1999-2015 избран от листата на СДС. Информирай се първо преди да коментираш съвецкаПодлого!

6

Анонимен

преди 5 месеца

Не протестирайте!
Смейте се на протестиращите!
От тоалетните (без вода) нежния лъх на екскременти от Свищов се носи до Видин и Русе!
В никакъв случай не протестирайте, ще вземат да пуснат водата!

Избирайте ГЕРП!
Само с ГЕРП
Завинаги с ГЕРП!
Да живее Борисоф!
Вода не ви трябва, вярата в ГЕРП измива всичко!

5

Чичо

преди 5 месеца

ГРОБ- работа, работа, работа ! Затвор за вас айдуци !