Снимка: БГНЕС
fallback
"Над 550 хил. българи посетиха различни обекти в страната, главно по Черноморието. Това са тези, които не излязоха в чужбина. Някои от тях за първи път видяха какво и по нашето Черноморие". Това каза доц. Румен Драганов, председател на Институт за анализи и оценки в туризма и бивш зам.-министър с ресор туризъм, в интервю за bTV.
 
Той уточни, че българите са направили сезона, тъй като 550 хил. е целият руски пазар.
 
"От кризата, породено от COVID-19, загубиха тези, които са инвестирали в презастрояване - там няма устойчивост", поясни експертът.
 
Доц. Драганов прогнозира, че по нашето Черноморие ще има и есенен сезон, който е възможно да продължи до средата на октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 3 години

Аз пък си почивах е нас - взех си отпуска и си пребоядисах апартамента ;)

32

Анонимен

преди 3 години

Няма нормални хора, отишли на почивка на море в България...

31

от Варна

преди 3 години

Аз пък не мога да се начудя, как българи се връзват да спят на хотел и то на разни съмнителни места като Царево, Китен или "якото" Приморско. После яли развалена манджа!! Къде я намирате изобщо? По-тази логика ние трябва да сме постоянно със сюргуна, като оня от рекламата..Платили 60лв шезлонг и барбарон. Ние ако изобщо отидем, не търсим шезлонги, а се бухваме в морето направо в прибоя. Носим си кола и бира от Лидъл или Била. Ако има деца един чадър в багажника. Ходи сесамо в проверено заведения

fallback