Снимка: Pixabay
fallback

Производителите на хранителни продукти да бъдат длъжни сами да плащат изследването за наличие на опасни съставки в храните, ако бъде подаден сигнал от потребители за проблем с качеството им, предаде БНР.

Проект на нова Наредба за условията и реда за вземане на проби и лабораторно изпитване на храни е публикувана за обществено обсъждане.
 
Производителят също ще трябва да плаща за изследването, ако при инспекция от експерти на Агенцията по храните се констатират някакви несъответствия, водещи до съмнения в безопасността и качеството на храните, или пък ако самият бизнес оператор поиска изследване.
 
Ако производителят има възражения относно резултатите от дадено изследване, ще се отваря втората проба, взета при контрола- регламентира още наредбата, която ще се обсъжда до 18 септември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Handel

преди 3 години

Ище почнат едни сигнали... А с инспекцията по храните ще стане също като с Пънчев и НОЩ... заразени, заразени, заразени...

8

Анонимен

преди 3 години

Цирка на черепа, съставен от 300 левента на бира, ще изпълни поредното си реалити - спи на кръстовището.

7

Анонимен

преди 3 години

Че трябва да има контрол над това което ядем, трябва, но нали има хиляди комисиики и разни други контролни органи. За какво точно ще им плащаме от наще данъци тогава.

fallback