Снимка: Pixabay
Мъж на 94 години от старческия дом "Възраждане" в Русе успя да пребори COVID-19. На 23 юли там беше открито огнище на заразата. До момента там 86 обитатели са диагностицирани с вируса, предаде "Монитор".
 
Само 12 от обитателите са тези, които все още не са се излекували от COVID-19. Осем души от заразените починаха, а от останалите 78 души инфекцията вече са преодолели общо 66. На болнично лечение се намират шестима обитатели. Други шест с положителен PCR тест са настанени във вилата на общината в лесопарка "Липник". Преодолелите инфекцията се настаняват в кризисния център на организацията "Каритас" в Русе или на четвъртия етаж в старческия дом, където трябва да изкарат задължителна 14-дневна карантина.
Още по темата
 
10 от персонала са диагностицирани с COVID-19. Шестима са преодолели инфекцията, а четирима – две санитарки, социален работник и социален асистент, са поставени под домашна изолация.
 
Общо 15 души с коронавирус са починали в Русенска област. Сред тях са и осемте обитатели от старческия дом. През последното денонощие битката с COVID-19 загуби 76-годишна жена от град Ветово.

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 месеца

Това е конспирацията на века . Целта да заробят хората с кредити и да изкупят бизнеси с напечатани пари. Поне още 2 години ще е този цирк

9

Анонимен

преди 6 месеца

Бря..в портала ,да нема грешка,докторя и гербаджии големи лъжи ,кога ще пукне някой министър или депутат или милионер,тогава че вярваме )

8

Анонимен

преди 6 месеца

Значи щом той може не е страшно, не се умира лесно.