Снимка: БГНЕС
fallback
Екскурзоводите излизат на протест с искане за безвъзмездна финансова помощ от държавата, след като от няколко месеца са без доходи заради пандемията от COVID-19. Трите професионални организации в писмо до премиера настояват за спешни мерки за спасяване на сектора.
 
През последните няколко месеца 90% от заетите в бранша, които са малко над 1400 души, не са работили заради липсата на туристи. В момента те готвят протест на 1 септември, който ще се проведе едновременно в три града  – София, Варна и Бургас.
Oще по темата
 
"Ако приемем, че средата на октомври е краят на нашия активен период, много скоро ще направим първа година, в която не работим", каза Ина Тонина, Асоциация на екскурзоводите в България, пред Нова ТВ.
 
"Нашата работа е на нула, не успяхме да се възползваме от никакви мерки", коментира Филип Станимиров, Съюз на екскурзоводите в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Гост

преди 3 години

Не знам за Мая, но ако тя се асоциира с тия клошари - бездомници и пиячи - биячи няма да прокопса. Все се опитва да яхне народното недоволство, но тука сбъркА. Народът не ги иска тия скинари и безработни

20

ти да видиш

преди 3 години

непротестирали останаха жриците на любовта , манекенките , миските и плейките . ало мая , стегни се !

19

Наш Георги

преди 3 години

Абе аланкоолу,какъв протест ви е патил и за какво ?! Че няма туристи ли ?! Аз съм единия от тия туристи - и как ще ме накарате да пътувам наняпкъде в този болен свят ?! Дума да не става !!!А преди да протестирате,че няма туристи си помислете за дневните печалби, които имахте от всеки турист - почти всяка ваша екскурзия започваше късно вечерта,а вие това си го пишехте за ДЕН ПЪРВИ -автобусите още не са напуснали Българи,а ден първи свършил ?! Същото бе и с последния ден...Срамота !

fallback