Снимка:
fallback

Към момента България изглежда политически нестабилна. Някои от мерките, стимулиращи бизнеса, се бавят. Намаляване на ДДС за ресторантите не даде очаквания резултат. Въпреки това влязохме в кризата с добра фискална стабилност. Пътят за възстановяването ни зависи от износ, инвестиции и туризъм. Това мнение изрази икономистът Георги Найденов в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

По отношение на данните за отделните икономики Найденов се спря на тези за германската и американската икономики, като подчерта, че подобни спадове не е имало от Втората световна война. "Данните на САЩ са съизмерими с данните им от 1947 г., а Германия не е имала такива данни от 1970 г.", отбеляза той.

Икономистът посочи, че се оформя силен финансов съюз между Русия и Китай. Според него Русия ще се опита да спечели геополитически Китай, намалявйки зависимостта на двете икономики от долара. "За първото тримесечие на 2020 г. стокообменът в долари между двете икономики за първи път е под 50%, също така нараства влиянието на еврото и на национални валути", поясни Найденов.

"Търговската война е за технологично и икономическо господство", допълни той.

По думите на госта разделението на света, по-конкретно между Изтока и Запада, ще става все по-осезаемо. "В процесите по възстановяване има неизвестни. Стабилността от последните десетилетия няма да я има и няма да бъде в същия ред. Предстои противопоставяне на водещите икономики и динамика на пазарите", уточни Георги Найденов.

Той е на мнение и че в някои държави предстои смяна на правителства, политика и посока на развитие, подобно на Италия.

Целият разговор чуйте във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Just a financial man

преди 3 години

Разбира се, че има печеливши в българската икономика. Това са приятелите ми от обменните бюра, които са изключителни професионалисти. By the way, please would you give my best wishes to the friends at financial house N i c a r, and specially to its owner Mr George ! Thank you my friend for all our common deals. Have successful business and lots of profits during next many years !

3

Анонимен

преди 3 години

Този човек е голям специалист -открива топлата вода , а , да , и колелото ,е, Не казва какво можем да изнасяме ,но важното е че е за износа, Не казва от какви инвестиции имаме нужда- от нашите му..т..ре..н..ски далавери или реални инвеститори ,къде и как да се подготвя необходимата работна ръка ,щом искаме стабилни инвеститори,тактично Премълчава какво е реалното състояние на туризма ни..лаф моабет да става и да си вземем хонорара от предаването с такива Економисти ни чака велик просперитет

2

Анонимен

преди 3 години

Zoom 100% печалба

fallback