Снимка: Dnes.bg, архив
fallback

Община Велико Търново продава по линия на приватизацията три закрити селски училища и детска градина. От нефункциониращите образователни сгради са очакват приходи за близо 600 хиляди лева, съобщи БНР. 

Началната цена за закритото преди няколко години училище в Беляковец е 121 хил. лв. Община Велико Търново направи безуспешен опит по трансграничното сътрудничество за 350 хил. евро да ремонтира базата и да я превърне в център за учебна практика на местните училища и езикови кабинети за децата от румънския окръг Александрия. 

Нефункциониращото училище в село Присово се продава за 404 800 лева, като за него Общинската агенция за приватизация поставя условие пред бъдещия инвеститор да изгради дом за стари хора.

В най-лошо състояние е закритото преди половин век училище в село Никюп. Там се продава и детската градина, която за последно е приела деца преди 13 години. Общо двата имота са оценени за 62 800 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 3 години

Благодарение на продажниците от бкп, в България успяхме да поведем в оставането на селата и вече сме в бъдещето, когато 99% ще живеят в няколко големи града

23

Комунист-Ленинец

преди 3 години

Демокрация-дива и уродлива ...мутренска..

22

Анонимен

преди 3 години

Истината е проста: няма млади хора и съответно няма деца. За какво да се поддържат тези празни сгради?Население грубо 6 500 000,пенсионери 2 100 000 пак приблизително. Идват и новите кохорти... Ученици откъде?

fallback