Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Германия извади Варна от списъка с рисковите райони за пътуване заради COVID-19. Тъй като ситуацията в региона вече се нормализира, не се изисква и задължителното подлагане на тест за коронавирус, съобщи БНТ.

От списъка е изваден още австралийският щат Виктория. Остават и ограниченията за областите Добрич и Благоевград, въведени на 7 август.

Предупреждението не беше забрана за пътуване, но оказа възпиращо действие пред желанието на германските туристи да пътуват до българското Черноморие. Написано черно на бяло пък даваше възможност на туристите да анулират безплатно полетите и почивките си у нас.

Класификацията коя зона е рискова се основава на съвместен анализ и решение на Федералното министерство на здравеопазването, Министерството на външните работи и Федералното министерство на вътрешните работи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Честно

преди 3 години

Стига сте писали статии за мутрите на морето Лятото си отива и германци няма да дойдат.

9

Анонимен

преди 3 години

До 2 Анонимен...Като гледам само нас ни ограничават не съм чул обаче ние да ограничаваме някой от ЕС *** и пильо си влиза и излиза...Е щом промишлеността или индустрията на България се състои в смяна на чаршафи - кво искаш, да те питам по народному! Вземи си малко акъл на заем и опитай отново! Майтапя се де!

8

местен

преди 3 години

Знам само, че летище с годишен пътникопоток равен на нашия брой население, се редуцура до полет дневно и докато вляза вече имах 3ма униформени да бучат за маски. Целите терминали в ленти за дистанция през 2 метра и си постоянно наблюдение + никакъв багаж на борда, всичко се чекира дори да си платил да вземеш в кабината. Слизам си тука и с първото такси директно в дискотека с 1500 човека един върху друг. Дадох си сметка, че ако разберат какви сме африканци няма ЕС повече за нас.

fallback