Снимка: Pixabay
Медици от болницата в Дулово масово подават оставки. Всички медицински сестри и санитари напускат отделението, предназначено за лечение на болни от коронавирус. Вчера те са депозирали предизвестията си за напускане. На работа във вътрешното отделение, където са предвидени над 30 легла за заразени с COVID-19, остават само тримата лекари.
 
"Не напускаме заради това, че нямаме достатъчно предпазни облекла или че ни е обещано материално стимулиране, а не е изпълнено", каза Фатме Тахир - старша сестра на отделението пред Нова ТВ.  
 
"От 6 години работя в тази болница и винаги съм идвала с желание на работа. През последните 12-13 дни обаче идвам със страх, не затова, че излагам здравето си на риск, а за това, че излагам близките си на риск. Откакто съществува това отделение всички се отнасят с целия персонал като с прокажени", каза още тя.
 
"Извънредните часове, в които работим, вече са непосилни за нас. В отделението за лечение на COVID-19 сме 4 сестри, редуваме се на 24 часа. Нямаме личен живот, откъснахме се от семействата си", каза една от сестрите, работещи там.
 
"Досега съм провел разговор с всички сестри от вътрешното отделение и от другите отделения с молба дали някой не иска да бъде командирован. Всички категорично отказват", каза от свая страна директорът на МБАЛ-Дулово д-р Константин Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase