Снимка: БГНЕС
fallback
АМ "Тракия" не е магистрала, не е възможно за 30 дни да се обърнат три тира в участъка между 160-ия и 169-ия километър. Това каза Илияна Стойнова, близка на загинали преди месец и половина в тежката катастрофа на АМ "Тракия" край Чирпан, в ефира на bTV.
 
Тогава тир се обърна, пресече мантинелата и затисна пътуващите в насрещното платно автомобили.
 
След инцидента от Пътната агенция отрекоха лошата настилка да е причина за катастрофата. Тогава те обещаха, че участъкът ще бъде цялостно ремонтиран. Стойнова отбеляза, че освен асфалта, мантинелите също не отговарят на изискванията за първокласен път. 
 
" АМ "Тракия" е най-опасната магистрала. За тази отсечка от 2015 г. до юни 2020 г. са загинали 16 души. 2015 г. започват да загиват хората, до 2018 г. загиват 13 човека, изведнъж АПИ се сеща и намалява скоростта, но продължават да загиват хора и накрая, при този тежък инцидент, се решава да се прави ремонт на пътя", коментира Богдан Милчев от Института за пътна безопасност. 
 
Според него качеството на пътищата у нас е лошо, защото изпълнението е дело на политически поръчки. 
 
"Парите трябва да се харчат след оценка на риска на цялата транспортна система. Само тогава ние ще знаем къде най-първо да похарчим парите", каза още той. 
 
Милчев е на мнение, че при инцидент доставчика на транспортната система трябва да носи отговорност. "Да, тирът е виновен, никой не го отрича, но да се каже, че мантинелата не е причина за катастрофата... Те не са имали шанс", допълни от свая страна Стойнева. 
 
Тя сподели, че при инцидента загиват брат й, съпругата му и едното им дете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 3 години

Този участък не беше ли строен до 2001 година? Какъв Станишев, това е още преди Симеон Крадливий

31

Анонимен

преди 3 години

Ей честно писнахте ми вече политкоретни *** от всички бои и спектъри. Станишев бил винове. Съгласен съм, ама той не е на власт от юли 2009г. Не може сегашните управници да се оправдават с него още 10 години. Моят работодател е същия-вали дъжд в Индонезия, пада мъгла в Гренландия- на него все нещо му пречи.Абсолютно е бил прав Алеко Константинов преди 130 години за политиците- И ЕДНИТЕ СА МАСКАРИ и ДРУГИТЕ СА МАСКАРИ /важи за всички цветове/На нас ни трябва Хан Крум. Ама го няма от 1200 годи

30

Анонимен

преди 3 години

Докато чиновници не влезнат на <топло>, управия няма да има. Само с <усвояване> - толкова.

fallback