Снимка: Pixabay
fallback
Общо 58 обитатели от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе са успели да преодолеят COVID-19 до момента, съобщиха от Областния оперативен щаб за борба с коронавируса.
 
Шестима души от персонала също са дали отрицателни PCR проби. Така общият брой на излекуваните в социалното заведение става 64.
Oще по темата
 
През последното денонощие 19 от обитатели са дали отрицателен за коронавирус резултат. Те ще преминат задължителна 14-дневна карантина, като част от тях са в кризисния център на организацията "Каритас" в Русе.
 
Броят на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение от обявяването на огнището на 23 юли е 93 – 84 обитатели и девет души от персонала. Седем от обитателите починаха. До този момент 11 възрастни хора остават в болнично лечение. От персонала няма хоспитализирани. Само санитарка, социален работник и социален асистент, са под домашна изолация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Пф тя

преди 3 години

Тя държавата цял живот не ги измори, сумати кризи, децата им в старчески дом ги хвърлили, та някакъв си вирус Co-19 ще ги умори... Да да ама не. Да са живи и здрави хората

8

АнонимеН

преди 3 години

ВСИЧКИ ДОБРЕ ЗНАЕМ , ЧЕ ОТ 100 ПЕНСИОНИРА УМИРАТ ЕДВАМ 3-***----------------------ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРЕСТАНЕ С ТАЯ ИСТЕРИЯ И СВЕТА ДА ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД!!!КОВИД 19 Е ХРЕМА И ЗА 80% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ДОРИ НЕ СЕ УСЕЩА ОСОБЕНО

7

Некъф

преди 3 години

58 човека от които 52 са стари хора със хиляди съпътстващи болести, а пък отцелели !!!Чудна работа как не измряха всички !!!

fallback