Снимка: БГНЕС
fallback

Културният туризъм, съчетан с археология и фестивали допринасят за превръщане на България в целогодишна дестинация. Популяризирането на страната, като място за пътувания в 4 сезона е основно в моята работа. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работно посещение на късноантичната крепост Цари Мали град, съобщиха от ресорното министерство.

Повече от 1,260 млн. туристи за посетили обекта от откриването му преди 6 години, информираха от ръководството на забележителността. Предимство на мястото е близостта до столицата и един от водещите зимни курорти-Боровец. Това превръща атракцията в предпочитана дестинация в района на Югозападна България, коментира министърът. Предстои в поселените дни на месеца и първата седмица на септември да се проведе оперен фестивал на туристическия обект. Това се прави за първа година, като се очаква да допринесе за привличане на повече пътувания към района.

В рамките на работното посещение в с. Белчин вицепремиерът Николова инспектира и едно от местата за настаняване в района. Министърът лично се увери, че в обекта се спазват всички мерки и указания на Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването за безопасна работа. Изключително важно е стриктно да се следват всички предписания и да се гарантира здравето и сигурността на гостите, подчерта вицепремиерът. И акцентира, че контролът в тази посока ще бъде стриктен и безкомпромисен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 3 години

Walkome to Bulgaria :)

28

курвите надделяха

преди 3 години

До отново женаГерб се превърна в харем и публичен дом! Със *** напред да вървим!

27

Чукундур

преди 3 години

Бре как в страната на бай ви *** КУЛТУРА БРЕ? Я ПРОЧЕТЕТЕ РАЗКАЗА БЪЛГАРИ НА ЧУДОМИР ТА СА ВИЖТЕ.

fallback