Снимка: Pixabay
fallback
Резултатите от тестовете на 25-имата, които са били контактни със заразения с COVID-19 лекар от Спешния център в Кюстендил са отрицателни. Това съобщи главният лекар на болницата д-р Александър Величков.
 
Медикът, който е от Босилеград, но работи в Спешния център в Кюстендил, е в добро състояние. Лекарят често пътувал през ГКПП-Олтоманци от Босилеград до Кюстендил.
 
Всичките 25 лица, с които е контактувал, са част от персонала на Спешното в кюстендилската болница. Главният лекар на здравното заведение д-р Александър Величков определи състоянието заяви, че:
 
"Самият той е в добро състояние засега. Надявам се, така ще продължи и занапред".
 
За последните десет дни в самия Босилеград броят на пациентите и на контролните прегледи в COVID амбулаторията драстично намалява.
 
От 1-ви до 10 август са регистрирани само четири положителни теста на заразени. Всички 13 новозаразени пациенти от община Босилеград през последните 15 дни са с по-леки симптоми и се лекуват в Здравния дом. Нито един не е приет в COVID отделенията във вътрешността на Сърбия.
 
Сред новозаразените са един лекар и медицинска сестра от самия Здравен дом, които са поставени под карантина с леки симптоми, каза на пресконференция шефът на здравния дом в Босилеград и член на общинския кризисен щаб д-р Горан Василов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback