Снимка: Pixabay
fallback
Криминалисти разбиха ферма за добив на крипто валута в Кюстендил, съобщава Монитор.
 
Наложило се е полицаи от местното полицейско управление да окажат съдействие на електроразпределително дружество при влизане в обект, който неправомерно е бил присъединен към електроразпределителната мрежа.
 
В обекта е установено оборудване на сериозна стойност. В помещението са хванати двама мъже от столицата – на 38 и на 31 години. Двамата са наематели на обекта.
 
Последвали са процесуални действия в още 2 обекта – в Кюстендил и в с. Ваксево. Обектите също са отнети от двамата мъже – в единия е започнало оборудване, а в другия обект подготовка за осъществяване на тази дейност. 
 
Двамата извършители са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под прякото ръководство на РП – Кюстендил. Назначени са и множество експертизи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 3 години

Това се казва тъпо заглавие. Подвеждаща новина от кафява медия. Откога добива на криптовалута е престъпление?

19

Е що бе

преди 3 години

Нали уж от ЕС отпускат помощи за ферми..!?!

18

Анонимен

преди 3 години

Преди време гледах репортаж, където обясняваха че ако продължават със същия ритъм ,скоро производството на необходимия ток за крипто-валути ще замърсява повече от автомобилния парк, и много от развиващите се държави ще имат сериозни проблеми с ел-захранването, защото се харчат невероятни количества енергия.

fallback