Растящият брой на заразени с COVID-19 и лошата организация на работа предизвикаха да бъде взето решение да се смени ръководството на болницата в Добрич.

Още по темата
"През тези два месеца се позволи дифузното разпространение на самия вирус. Разпределението на болни и здрави хора в болницата беше категорично несъвместимо с едно здравно заведение. Потоците трябва да са абсолютно разделени", заяви за Bulgaria ON AIR кметът на Добрич Йордан Йорданов.

 
При посещение главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и здравният министър проф. Костадин Ангелов установиха, че предписанията на районните здравни власти не се изпълняват.
 
"От последните няколко месеца РЗОК, РЗИ, общината и Българският лекарски съюз сме обединени и даваме нужните предписания на ръководството на болницата да предприеме съответните действия", коментира още Йорданов.
 
Той смята, че след намесата на министерството в следващите една-две седмици вече ще има резултати, като основната цел е да се успокоят хората в многопрофилната болница. "Поели сме ангажимент да привлечем обратно тези специалисти, които през последните месеци решиха да напуснат", обясни още кметът на общината.
 
Йорданов е на мнение, че причината за недостига на специалисти е, че опитите да се води диалог с ръководството на болницата, за да обсъдят евентуално подобрение в условията на труд, са неуспешни.
 
Йордан Йорданов изтъкна, че на територията на града и общината има две лекарски заведения, които са за долекарска помощ, а на територията на цялата област съществуват три здравни заведения.
 
Заради безводие в общината и воден режим жителите на селата Дончево и Крагулево излязоха на протест.
 
"Казусът е бил разрешен съвместно с жителите на с. Дончево и ВиК. Категорично трябва всички институции да положат всички усилия, за да се борим срещу "най-големия враг" - COVID-19", каза още кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase