Снимка: Pixabay
fallback

За осигуряването на постоянен полицейски пост пред Спешното отделение настоява ръководството на УМБАЛ-Бургас.

Причината са зачестили случаите на агресия и нападения от страна на пациенти и техни близки над медиците в болницата, съобщиха от пресслужбата на болницата.

Лекарите работят под постоянно напрежение и страх за живота и здравето си, като само за последния уикенд лекари са сигнализирали полицията за помощ няколко пъти.

В един от случаите турист от чужда държава, постъпил в Спешното отделение с наранявания на главата, е налетял на бой на медицинския екип, докато правил опити да прегледа и промие раната. Чужденецът е съборил с ритник санитарка, която получила сериозни травми.

Същата вечер роднини на друг пациент блъскали по вратите на Спешното отделение и заплашвали лекарите, което отново наложило да бъде повикана полиция, казва Юлия Андреева от пресслужбата на болницата.

Главната причина за недоволството на пациентите е чакането, но всички трябва да са наясно, че спешността се определя по медицински критерии - а именно - пряка опасност за живота или загуба на орган.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

AZ

преди 3 години

До лекар-----------------------------Няма такъв закон.Просто сме овце.

34

До 5

преди 3 години

Съвършено правилно съждение,,Защото е по-лесно да убиеш едно общество като му вземеш лекарите и учителите....,,Подкрепям.

33

До 9

преди 3 години

Ще се учудиш, обаче има и такива лекари.И срещу тях мрънкат. Докторите не разбирали български, представи си.А един доктор, така скръцна със зъби на придружител на болен,че веднага му мина цялата агресия.

fallback