Слънчево ще е днес предиобед. Минималните температури са от 16 до 21 градуса. Около обед ще се развиват купести облаци и в северозападните райони и по поречието на Дунав ще превали. Максималните температури - от 29 до 34 градуса.

По  Черноморието времето остава слънчево. Максималните температури на въздуха ще бъдат 29-30 градуса. Морската вода е с температура от 26-27 градуса по северното крайбрежие до 27-28 градуса по южното. Вълнението - умерено, с тенденция да отслабва, по-силно по южното крайбрежие. С отслабването на вълнението през следващите дни има условия за поява на мъртво вълнение. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините ще се развива мощна облачност, значителна следобед с превалявания над Западна Стара планина. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 13-14 градуса, а на 1500 м до 18-19.

В сряда и в четвъртък ще премине нова облачна вълна, с валежи главно в западните и централни райони. В четвъртък валежите ще спират и облаците ще се разкъсват. В петък ще има повече слънце и отново високи температури, а в западните райони ще превали. В събота и в неделя ще бъде горещо с разхлаждащи валежи над планините от Западна България.

Вижте цялата прогноза във видеото.


 

Коментари Напиши коментар