Снимка: Министерството на туризма
fallback

Пясъчната ивица на морски плаж Бургас-север е чиста, няма струпване на водорасли или отпадъци. Това констатираха експерти на Министерството на туризма при направената спешна проверка за състоянието на плажа, съобщиха от ведомството.

Концесионерът извършва редовно почистване, както е предвидено по договора с министерството, и разполага с необходимата техника за това.

Поставени са и достатъчно кошчета за смет. Не са открити нарушения по стопанисването на ивицата, свързани с водноспасителната дейност, медицинското обслужване, разполагането на допълнителни търговски обекти, свободна площ и др.  

През последните дни морето е бурно и е нормално на моменти да има изхвърлени на брега водорасли, но те се отстраняват всекидневно. Никъде не се виждат купчини от тях. Тази част от пясъчната ивица е сред най-посещаваните и предпочитани  в града. През този летен сезон плажът предлага безплатни чадъри и шезлонги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

До 17 е се лекувай и спри да говориш глупости , повече от ясно е че не си стъпвал на плаж в България . Кафява ти е малката душица

15

Анонимен

преди 3 години

Но като погледнеш гугъл мап и виждаш цялото черноморие в кафяво! Това е от тази година, преди не беше така! Защо??

14

Анонимен

преди 3 години

На морето тази година е супер

fallback