Снимка: bTV
fallback

Евакуираха хората от хасковското село Присадец заради големия пожар. Там живеят 16 души. Част от тях са отведени в съседното село Радовец, други са доброволци и помагат на пожарникарите, съобщи bTV.

Снощи огънят край село Лесово преминал река Тунджа и се насочил в посока село Присадец, община Тополовград.

Oще по темата

От областна администрация в  Хасково казаха, че заради силните до ураганни пориви на вятъра, пожарът мени посоката си, което го прави труден за овладяване.

На място за овладяването на огъня са били 7 екипа на пожарна безопасност. В гасенето са включени и екипи от други структури и доброволци. На място преди селото е струпана тежка техника, която да прокара просеки и да спре огъня.

Кризисният щаб работи на терен, съобщи областният управител на Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

решение на проблема

преди 3 години

Приема се закон,че защитата на горите от пожари е защита на Отечеството.Прави се бюджет.Ежегодно през месец Март се провеждат процедури за наем на техника ,4 хеликоптера и 1 специализиран самолет.Определя се степента на пожароопастност в горите на България и по тези показатели се разпределят хеликоптерите.Примерно 2 в северна и 2 в южна България.За нуждите на РДГ и Горските стопанства се купуват пожарни коли.Вземат се сезонни работници за 6-7 м.Правят се наблюдателни кули на възлови места с 24 ч

16

Щерю

преди 3 години

Страшна стихия е огъня! Дано завали дъжд поне!

15

Анонимен

преди 3 години

Колко бяха хеликоптерите за гасене при БСП?

fallback