Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Кафява вода потече от чешмите в село Рибново. Местните се страхуват от зарази и искат пречиствателна станция, съобщи Bulgaria ON AIR.

След обилните валежи преди седмица от чешмите на хората в Рибново потича кафява вода.

Проблемът е стар и замърсяването на питейната вода се случва често, заради липсата на пречиствателна станция.

От "ВиК"-Благоевград признават за проблема. Преди години тук е трябвало да се изгради каптаж. 

Община Гърмен вече е отредила терен и очаква проект от "ВиК"-Благоевград, с който да кандидатстват пред някое от министерствата. 

"Най-доброто решение ще дойде, ако се обособи една вододайна сигурна зона и да се направи реконструкция на самото водохващане, защото за мен това не е водохващане, за мен това е едно забентване на дерето", посочи кметът на Рибново Мустафа Ликов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 3 години

Община Гърмен вече е отредила терен и очаква проект от "ВиК"-Благоевград, с който да кандидатстват пред някое от министерствата. кандидатстват пред някое от министерствата от специалистите на управата - китайско министерство, руско министерство, state department? Тези са толкова безпомощни, че ми се струва, че дълго време ще тече кафява вода!

8

Генерал Майтапчийски

преди 3 години

Ахааа! Местните се страхували от зарази???Искали пречиствателни станции???Глезотии!!!Короната! Короната е най-страшната зараза!!! Маски!!! Ръкавици!!! Дистанция!!!Иначе - чувал - камион - гроб!!!Това хепатит, това холера, това дифтерит - това са герои от компютърни игри, *** как? Не, не, това не са болести, не си мийте ръцете и вижте какво ще стане!!!!!!

7

хахахахаа

преди 3 години

Гласувайте си за гроп,помаци с помаци,пишете се турци,ревете срещу България,какво искате?

fallback