Снимка: Facebook
fallback

Вчера блокада и палатков лагер се появи и на автомагистрала "Марица" в посока Турция, само на няколко километра от ГКПП "Капитан Андреево". На мястото се образуваха колони от автомобили и тирове, а блокадата продължи около 2 часа преди полицията да принуди протестиращите да освободят пътя. Според данни на bTV е имало сблъсък между един от активистите и изнервен шофьор, който възнегодувал срещу блокадата. Двамата се сбили.

Днес полицията даде извънреден брифинг за случилото се на АМ "Марица". По думите на старши комисар Ангел Цанков около 70 полицейски служители са се грижели за реда при блокадата. Подадени са сигнали от граждани на тел. 112 за възпрепятстване правото на придвижване.

"По време на мероприятието полицейските служители бяха грубо провокирани да използват физическа сила. Благодарение на професионалното поведение на колегите такава не беше използвана. Пътят бе освободен и хората се възползваха от правото си на свободно предвижване.

"Гражданите заплашваха униформените: "Ще се върнем за вас", твърдят от ОДМВР Хасково. Бяха нарушени много закони, каза още комисар Цанков.  Арестувани граждани няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

>
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
fallback