Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Петдесетгодишен мъж с COVID-19 е починал тази сутрин в Университетската болница "Медика" в Русе. Това съобщиха от Областния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Oще по темата
Мъжът е от Борово и първоначално е бил хоспитализиран в Многопрофилната болница "Юлия Вревска" в град Бяла и от там е прехвърлен в русенското лечебно заведение.

Въпреки усилията на лекарите, пациентът е изгубил битката с болестта.

Диагностицираните с коронавирус в Русенска област от началото на пандемията са 235, като активните случаи са 156. От тях 44 души са на болнично лечение, а останалите 112 са под домашна карантина.

За последното денонощие няма установени нови случаи на заразени с COVID-19 в дома за възрастни хора "Възраждане", където на 23 юли тази година бе обявено огнище.

До момента 90 души от социалното заведение са дали положителна PSR проба, като двама от тях починаха - 80-годишен мъж и 86-годишна жена. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 3 години

Сега погледнаг в гугъл, статистиката за жертвите на грип в публикации до края на 2019 т.е. когато все още не се знаеше за корона. Емии, не се знае точната бройка но е минимум 1000 но се смята, че реално са няколко хиляди на година за България. Никой не се е занимавал да тества и смята. Я вижте сега жертвите от короната и направете груба сметка в сравнение с грип-а

23

Кроми

преди 3 години

Такава мътилка ще е , като не правят анатомична експертиза , няма и желание , лоша работа , ами ако е лекарска грешка ... пиши го на сметката на новия вирус .

22

ууу

преди 3 години

А основното заболяване защо го пропускате?

fallback