Снимка: БГНЕС

Кардиологичното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение "Кардиолайф" в Ловеч, е затворено за 48 часа със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция, съобщиха от Областната администрация.

Мярката е в сила до 19:00 часа на 2 август. Причината - пациент, бил на лечение в отделението, е с положителен тест за коронавирус. В периода 19-27 юли 77-годишна жена от област Видин е била на лечение в МБАЛ "Кардиолайф" по повод кардиологичен проблем, предава "Дарик".

На 30 юли е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч със съмнение за COVID-19. Положителен PCR тест потвърдил диагнозата.

Контактните на възрастната жена ще бъдат изследвани, а в Кардиологичното отделение ще бъде проведена крайна огнищна дезинфекция. Нуждаещи се от лечение пациенти ще бъдат пренасочвани към плевенска болница.

Взети са проби от 22-ма души персонал на болница "Кардиолайф", пет проби на пациенти, които в момента са на лечение в засегнатото отделение, и две проби на контактни от семейството.

Коментари Напиши коментар

3

...

преди 1 седмица

Това на снимката не е болница Кардиолайф, ама от къде да знаят мисирките... Тоя затвор на снимката няма нищо общо с Кардиолайф която е светлинни години пред това нещо :)

2

Анонимен

преди 1 седмица

Баба ми ще се оперира на 06.08.2020 в Кардиолайф. Това означава че ще я оперират в Плевен ли?

1

МУТРИ ---> ВЪН!

преди 1 седмица

Вгледайте се добре във фасадата!
Това е Болница!
Един от най-големите грехове на комунистическите мутри, освен че ... Природата и съсипаха Черноморието, е че се изгавриха и със здравеопазването и хората, работещи в него!