Снимка: Pixabay
fallback
26 нови случая на COVID-19 са установени през последните 24 часа в Дома за стари хора "Възраждане" в Русе. Това нареди на трето място града по новооткрити заразени за последните 24 часа след София и Благоевград.
 
Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в социалното заведение стана 49. Един мъж е починал. От останалите 48 заразени – 6 са от персонала, а 42-ма са обитатели.
Oще по темата
 
От новорегистрираните 26 случая 21 са без оплаквания. Хората са преместени от сградата на Дома за стари хора в специално обособена за целта сграда на Община Русе, където ще прекарат изолацията. За тях ще бъдат осигурени храна, както и постоянни медицински грижи. Другите петима са проявили различни симптоми, сред които висока температура, суха кашлица и повръщане. Те са хоспитализирани.
 
До момента са направени 123 PCR теста на обитатели от дом "Възраждане". Посочените 26 положителни резултата са от първите 48 изпратени проби. Очакват се резултатите от още 75 теста на обитатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

Какво се мотаят там бе, 1 седмица не могат да изследват 200 човека? Хората правят по 20 000 теста на ден......пак сме 100 години след маймуните

15

Анонимен

преди 3 години

Или на никой не му пука за възрастните от домове за стари хора, или резултатите са неверни, или умишлено завишени. Тези хора там нямат много роднини. Може да се манипулира.

14

Анонимен

преди 3 години

Първите заразени в този дом в Русе ги откриха преди повече от една седмица, а още не са тествали и половината хора там. Какво чакат, да измрат ли?

fallback