Снимка: Pixabay

Жители на Варна настояват за преместване кучешка градинка, след като питбул нападнал по-малко куче, предаде Агенция„Фокус“, цитирана от "Черно море".  Инцидентът е от преди няколко дни в района на училище „Елин Пелин“, в непосредствена близост до детска градина.

 Именно там се намира и градинката, която е обособена за разхождане на домашни кучета. В злополучния ден, куче от породата питбул е успяло да се измъкне от ограденото съоръжение и се е нахвърлил върху по-малко домашно куче и за секунди го е убило.

 На гледката свидетели са станали десетки родители, които са били в непосредствена близост до градинката със своите деца.

„Всичко се случи за секунди, малкото кученце загина. Често ходя там, но повече няма да заведа децата. Нямаше много кучета в заграждението, питбулът изрови дупка и за секунди мина изпод оградата, другият човек минаваше между детската площадка и кучешката, държеше малко куче, от страх го пусна, явно с надежда да успее да избяга, но питбулът го захапа и не го пусна, докато собственикът не дойде. Не знам какво му направиха, мисля че го поля с вода или бира, за да може да го пусне, но вече беше късно за малкото куче. Гледката беше ужасна и беше пълно с деца“, разказа очевидец на случая.

Оказва се, че това не е първият подобен инцидент в тази градинка. По този повод родителите обмислят да направят подписка, която да внесат в местната администрация с искане кучешката градинка да бъде преместена на побезопасно място и да бъде допълнително обезопасена.

От районно кметство „Одесос“ съобщиха, че ще направят проверка на случая, ще съставят констативен протокол и ще предприемат спешни мерки за допълнително обезопасяване на съоръжението.

Още новини от Варна и региона четете на сайта на Черно море.

Коментари Напиши коментар

59

Аман от кучкари

преди 1 година

Няма по-гнусно и неприятно нещо от кучкарите, които превърнаха градовете в кочини! Забрани и глоби, глоби и пак глоби!

58

Анонимен

преди 1 година

В държава, в която не се спазват законите,няма контрол или го има но с издевателства над невинни и пр.,народът си заслужава участта.Не ни трябва враг,само малък тласък и ще се издавим помежду си.Всички агресивни кучета под забрана,като начало евтаназия,както в соца.Дойде демокрацията и изведнъж избиха комплексите на простака,големи кучета и коли запритежаваха дребни физически и душевно двуноги.Както си играло-го изяло.

57

Анонимен

преди 1 година

Проблема е собственика. И аз имам голямо куче. По цял ден играе с децата и само ги ***, а котките го гонят да го бият, нищо че е 40 килограмов ***.