Снимка: Pixabay
fallback
67-годишен мъж от Кюстендил е починал тази сутрин в районната болница в града, съобщиха от Областния кризисен щаб, предаде БНР. Жертвите на вируса от началото на епидемията през март досега в града са 18, а за региона - 23. 
 
Гл. лекар на Кюстендилската болница д-р Александър Величков коментира ситуацията:
 
"Ние сме в пъти по-заразени от другите в страната. Общо взето, тези, които бяха по-здрави, ние ги изписахме. Останалите са най-тежко болните."
Oще по темата
 
За последните 24 часа положителните проби за COVID-19 за областта са 13. В община Дупница – 8, Сапарева баня – 3 и Кюстендил – двама, обобщават от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.
 
В COVID отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 11 души. От тях няма тежки случаи. Хоспитализирани към момента в COVID отделението на МБАЛ "Д-р Никола Василиев" в Кюстендил са 7 лица. От тях трима са в много тежко състояние. 13-годишният младеж, настанен в отделението на болницата преди няколко дни, е в добро общо състояние. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

Какво да им броят на умрелите от грип? През 2019 от грип са починали 0,2 човека на 100000 души население, а през 2018 и 2017 по 0,1 човека на 100 хиляди население. Това са данни на НСИ. Досега от вируса за около 5 месеца са починали 4,6 човека на 100 хиляди души население.

9

Активист на БСП

преди 3 години

Оставка съд затвор и конфискация на имуществото на всички от хунтатата ГЕРБ-Суджук !!!

8

Анонимен

преди 3 години

На мен ми е чудно защо не броят умрелите от грип, всяка година след усложнение умират много млади хора.Това го казвам като човек, чиято роднина работи в интензивно отделение и с корона в чуждестранна болница, и тя като лекар това се пита.

fallback