Снимка: Pixabay
В разгара на лятото и жегите хиляди жители в Шуменско живеят на воден режим. В едно от най-големите села в областта - Бяла река, чешмите са пресъхнали вече повече от месец, предаде bTV.
 
Селото е с население от около 2000 души. Хората подготвят подписка, с която настояват проблемът да бъде разрешен. 
 
Село Бяла река получава вода по гравитачен път. Заради продължителната суиа налягането е прекалено слабо и водопроводната мрежа, която е стара, постоянно аварира. 
 
От ВиК са категорични, че екипите им постоянно отстраняват авариите, а проучванията да се намери надежден водоизточник не дават резултати. 
 
Общо 20 села от Шуменско са на воден режим всяко лято. В случай, че сушата продължи по-дълго, проблемът вероятно е засегне още повече селища.

Коментари Напиши коментар

8

man

преди 4 месеца

Вода газят, жадни ходят. Клоуни.
Вижте в Израел как в пустинята имат вода.

7

Тато

преди 4 месеца

Таз година Шумен и Перник, догодина и в останалите градове. Само с калпави магистрали държава не се прави, трябва цялостна подмяна на инфра структурите - водопровод и канализация, електрозахранване, електроцентрали, водоеми (не ВЕЦ-ове). Проблемът не е само организационен а в липсата на фирми с опит (съществуващите - затрити от прехода) както и липса на специалисти - съществуващите принудени да търсят препитание зад граница.

6

Анонимен

преди 4 месеца

Кой измисли тази "продължителна суша". Все повече се убеждавам, че някои хора се опитват да ни изкарат ***