Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Пазарът на недвижими имоти се оказа сред най-засегнатите вследствие на икономическите последици от коронакризата. Промените в сектора вече са факт.

Наблюдава се спад в цените на имотите и по-строги изисквания при ипотечни кредити от банките. След големия спад в търсенето на жилища, едва сега се усеща раздвижване на пазара.

От 5 до 10 % са се понижили цените на имотите. В момента най-силно се търсят къщи в близост до градовете.

Според брокери има доста обаждания от купувачи, включително и нещо изненадващо - хората продължават да търсят закупуване на имот чрез финансиране от банка, предаде Bulgaria ON AIR.

Експерти твърдят, че оценките на имоти са с една идея надолу. А кризата с коронавируса затегна условията на банките за отпускане на кредити.

Напоследък се забелязва и повишено търсене на едностайни апартаменти. Според анализатори на имотния бранш, нова криза би довела до още по-сериозно понижение на цените на недвижимото имущество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Гошо

преди 3 години

Как започват повечето обяви за имоти днес: Нова още по-ниска цена...

74

Мария

преди 3 години

До АнонименНе ми се вярва, че цената 80000 в лв !!! От години само в евро !34277

73

Анонимен

преди 3 години

Като софиянка да ти кажа-не ни мисли! София не е мегаполис и държавата ни е твърде малка като площ. 50-100 км не са никакво разстояние. Всеки да мисли са себе си и да не се кахъри за другите.

fallback