Снимка: БГНЕС
Момче на три години от Велинград е прието снощи в Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик с тежка черепно-мозъчна травма и неефективно спонтанно дишане, съобщиха от лечебното заведение, цитирани от "Фокус". 
 
Момченцето е било контактно, но неадекватно при приемането му в болницата. Наложило се е да бъде интубирано и поставено на механична вентилация, след като спира да диша, съобщи дежурният реаниматор д-р Варта Шопова. 
 
Детето е приведено в интензивното отделение, а тази сутрин е стабилно и вече е със самостоятелно дишане. 
 
Малкото момченце е с тежки травми по главата, с масивен мозъчен оток без хеморагия. За момента състоянието му е стабилизирано, но остава с опасност за живота. За случая са уведомени отдел "Закрила на детето" и полицията. 
 

 

Коментари Напиши коментар

7

без думи

преди 1 година

малко ли беше случаят в Перник, сега и това?! нищо ли не е в състояние да ни накара да се спрем и замислим?! какво става с нас, хора?! това не е човешко...накъде вървим?!

6

дедовия

преди 1 година

5, Тогава нямаше Агенция за закрила на дупето.

5

Анонимен

преди 1 година

Ми бягало там играло си паднало и се ударило айдее ся разследвания ай сиктир то вечи ко стана ино верми одихме играхме нямаше ядове га умре някой ша умре и толкоз нямаше толкоч чор то биа биа *** чак па толкос