Кадър: RTL
fallback

Германската телевизия RTL излъчи репортаж от партита в Златни пясъци, като твърди, че купоните са от тази седмица. Според медията туристите, собствениците на заведения и персоналът изглежда са забравили за опасността от заразата. Акцентът е, че хората са без маски и не спазват социална дистанция, съобщава bTV.

"За разлика от Майорка, тук много повече неща са позволени. Като пиенето на плажа и затова сме тук", разказва германски турист.

"Пълно щастие, всичко е отворено, барове, дискотеки страхотно е", доволен е друг.

Кадрите на купони с хиляди летовници на едно място притесняват германските здравни експерти.

"Ако е имало носител на коронавируса, всички присъстващи ще занесат заразата обратно по родните си места. Особено ако нямат симптоми, ако не се тестват и ако не останат под карантина след края на почивката си", казва вирусологът Мартин Щюрмер.

В края на миналата седмица Германия беше скандализирана от подобни купони на остров Майорка. Там ходят много германски туристи и германските здравни служби обмислят да въведат задължителна карантина за летовниците, които се прибират от почивка на испанския остров. Заради скандала, вчера Майорка затвори дискотеките и плажните си барове.

В средата на юли "Златни пясъци" може да се определи по-скоро като пуст курорт. Чуждестранните туристи са в пъти по-малко от минали години, посетителите в клубовете също, показва проверка на bTV.

Управителят на нощен клуб Даниел Стефанов дори смята, че излъчените нощни кадри по германската телевизия са от миналата година. 

"Защото нямаме повече от 50 човека в клуба на вечер. За жалост няма туристи", заяви Стефанов и допълни, че се спазват противоепидемичните мерки и е изпратена позиция до RTL.

Петък вечер около 23:30 ч. Повечето заведения в курорта са полупразни.

Малко повече туристи има в две от заведенията, които са предпочитани от германците, които са около 1000 в курорта. Но големи струпвания на хора липсват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Размърдай мозъка

преди 3 години

Включете най-сетне това вещество между ушите, че дори и вода да е. Водата е най-стойностното нещо, така между другото научна информация. Та включете го, не вярвайте на медии, които са на пряка хранилка на политиката в Германия. И разберете, че става дума за фашизъм!!! И то жесток.Антибиотици в месото, монсанто в плодове и зеленчуци, генманиполирани продукти, Е-та безкрай в храната ни, продукти натъпкани със захар, ама иначе маски да носим.. 😁, ей така, да се спасяване

35

липсата на контрол

преди 3 години

върху мерките на правителството доведе до провал на туристическия ни сезон

34

Анонимен

преди 3 години

ок, но проблем, те немците са битови алкохолици, доставяйте им ментетата направо по стаитте с легени за повръщане! Ей, пак да ви уча! трябва бизнес нюх бе!

fallback