Снимка: Pixabay

Отделението за лечение на коронавирус на пловдивската болница "Свети Мина" остана само с двама лекари. Персоналът, който е в пенсионна възраст, е поддал заявления за напускане, съобщава БНТ.

"Когато отворихме отделението с 30 легла го обезпечихме с екип от 9 сестри, петима лекари и петима санитари. За съжаление, голяма част от персонала на болница "Св.Мина" е в пенсионна възраст и започнаха да валят  заявления за напускане. В момента благодарение  на д-р Димитрова отделението все още съществува, която буквално стоически го изнася на гърба си почти сама, с помощта на още един колега. Имаме двама лекари и една сестра на 30 легла. Имахме още един лекар, който обаче заболя и сега е хоспитализиран като пациент", разказва директорът на болницата проф. Петър Петров.
Още по темата
 
"Имаме денонощен кабинет. Болните могат да пристигат сами за преглед и консултация. В повечето случаи пристигат с линейки", разказва д-р Димитрова. От 7-ми юли докторката работи денонощно заради липсата на персонал.
 
Поддържаме добро ниво на медицинско обслужване, високо - в никакъв случай, отбелязва тя.
 
"Не смеем да мечтаем за доброволци. Готови сме да заплащаме труда на сестри, лекари и санитари, само и само да ги има, да дойдат и да подкрепят отделението. Капацитетът му е почти запълнен", каза директорът на болницата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase