Снимка: Pixabay
fallback

Отделението за лечение на коронавирус на пловдивската болница "Свети Мина" остана само с двама лекари. Персоналът, който е в пенсионна възраст, е поддал заявления за напускане, съобщава БНТ.

"Когато отворихме отделението с 30 легла го обезпечихме с екип от 9 сестри, петима лекари и петима санитари. За съжаление, голяма част от персонала на болница "Св.Мина" е в пенсионна възраст и започнаха да валят  заявления за напускане. В момента благодарение  на д-р Димитрова отделението все още съществува, която буквално стоически го изнася на гърба си почти сама, с помощта на още един колега. Имаме двама лекари и една сестра на 30 легла. Имахме още един лекар, който обаче заболя и сега е хоспитализиран като пациент", разказва директорът на болницата проф. Петър Петров.
Oще по темата
 
"Имаме денонощен кабинет. Болните могат да пристигат сами за преглед и консултация. В повечето случаи пристигат с линейки", разказва д-р Димитрова. От 7-ми юли докторката работи денонощно заради липсата на персонал.
 
Поддържаме добро ниво на медицинско обслужване, високо - в никакъв случай, отбелязва тя.
 
"Не смеем да мечтаем за доброволци. Готови сме да заплащаме труда на сестри, лекари и санитари, само и само да ги има, да дойдат и да подкрепят отделението. Капацитетът му е почти запълнен", каза директорът на болницата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

От Берлин

преди 3 години

До лекарВие запознат ли сте, с поразиите и изнудването, което практикуват голяма част от вашите колеги...??!Имам много лекари в моето обкръжение( и ги уважавам безкрайно), но и историите, които научавам непрекъснато, ме правят безмълвен... Вие сте прав за някои неща, но вашите колеги са се превърнали в съвременни сътрапи, без никакъв морал... Съжалявам да го заявя! Бъдете здрав

32

Ванката

преди 3 години

"Готови сме да заплащаме труда на сестри, лекари и санитари,..." - БЕЗ КОМЕНТАР!!!

31

До 32

преди 3 години

Не. Защо да напуска?Я да го видим как работи на двете места, като повече от лекарите на неговата възраст. Да види хубаво ли е.Щото оплю мониторите на всички кабеларки да критикува колегите си.

fallback