Снимка: Pixabay
fallback

21-годишен жител на сливенското село Селиминово е приет по спешност в УМБАЛ "Д-р Иван Селимински" с тежка прободна рана в гърба. Заедно с него, отново с прободна рана е докаран и баща му, съобщи зам. изпълнителният директор д-р Хрисант Хрисантов, цитиран от "Монитор".

Младият мъж е настанен в реанимацията с рана между плешките и с опасност за живота. Бащата е с по-леко нараняване в единия крак. Той е бил обслужен амбулаторно и пуснат за лечение при домашни условия.
 
Двамата са ранени при мелле на улица "Младост"  малко преди полунощ на 15 юли, коментира Тодор Тодоров, кметът на Селиминово. В селото с постоянен адрес живеят над 1800 души, от които близо 1200 са от ромски произход.
 
Размахвалият ножа 38-годишен Ганчо Станчев е братовчед на таткото. Той има зад гърба си няколко престоя в затвора за различни престъпления. Последното е за шофиране на автомобил в пияно състояние.
 
Заедно с него след получаването на сигнала за сбиването в ареста са отведени още два мъже, а в махалата има засилено полицейско присъствие.
 
Всички участници в спора през целия ден са били край брега на река Тунджа. Там покрай риболова си устроили и "пикник", където са консумирали твърд алкохол и бира.
 
След това решили да си "допият" в кварталното барче, където между Ганчо и младия мъж избухнала свада заради качеството на салама. Рецидивистът обвинил братовчед си, че нарочно е купил от евтиния, уж за да го…отрови.
 
Спорът за броени секунди прераснал от вербален във физическа разправа. Тогава неочаквано Ганчо измъкнал нож с 35-сантиметрово острие и първо ударил в крака братовчед си, а след това го забил в гърба на опиталия се да избяга син.
 
"Това не са хора, а зверове като пийнат, повечето са напълно неграмотни, нищо не може да ги вразуми, дори пасторът им от евангелската черква е вдигнал ръце от тях…", коментира кметът на селото.
 
Образувано е досъдебно производство по случая под наблюдението на Окръжна прокуратура-Сливен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 3 години

Крайно време е медиите у нас да показват лицата на престъпниците.Особено на рецидивистите.Иначе ставате съучастници,затова сте и на 111 място в света по отразяване на истината.

31

Анонимен

преди 3 години

Щом не са хора, а зверове, тогава е престъпление да им се дават човешки права.От тях самите зависи дали да се държат като хора или като зверове, изборът си е техен.

30

Анонимен

преди 3 години

Въпросът тук е чий е бил саламът - на бащата или на сина?

fallback