Снимка: БГНЕС
fallback

Очаква се днес от 11 часа да бъде направен оглед на участъка при 160-тия километър на магистрала "Тракия", където в неделя при тежката катастрофа загинаха 5 души.

Oще по темата

В огледа ще участват инж. Иван Досев - член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, както и представители на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“  и на Института по пътища и мостове, съобщи БНР.

Поканени са и представители на браншовите организации по пътна безопасност - Българската браншова асоциация „Пътна безопасност“, Европейския център за транспортни политики, Българско обединение на шофьорите, Института за пътна безопасност, Българска браншова камара „Пътища“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 години

Може би ГЕРБ са чакали Борисов да пререже с ножицата тази мантинела, откривайки ремонта на този участък.

16

Анонимен

преди 3 години

Принципно не се слагат навсякъде мантинели, които могат да удържат тир, а и нормите се менят с времето. Не е възможно заради променени изисквания да се сменят всички мантинели в България. В случая обаче има пълно безхаберие от страна на управляващите, защото този участък отдавна трябваше да го ремонтират, вкл. и да подменят мантинелите.

15

Анонимен

преди 3 години

Има различни еластични мантинели, вкл. и такива, които могат да удържат тир. Тази мантинела е от 1986 година, вече ръждясала и неподменена в последните десетина години, както би трябвало да бъде. Този участък е на 8 км от вълните по магистралата там.

fallback