Снимка: istock
fallback

Продукти:

120 мл вода
1 чаена лъжица царевично брашно
5 супени лъжици лимонов сок
2 скилидки чесън, пресован
2 чаени лъжици шмак
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
1 маруля, накъсана на парчета
1 краставица, нарязана
2 големи домата, нарязани
4 стръка пресен лук, нарязан
4 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
4 супени лъжици прясна мента, нарязана
1 зелена чушка, нарязана
50 г тученица, нарязана
75 г рукола
4 бр арабски питки, препечени и накъсани на парчета
 
Приготвяне:
 
Смесете водата с царевичното брашно в малък тиган на средна към висока температура. Разбърквайте, докато се разтвори добре. Свалете от котлона и добавете лимоновия сок, чесъна, солта и пипера. Оставете да изстине, след това охладете в хладилник, докато сосът се изстуди напълно. В голяма купа за салата смесете всички продукти, предварително нарязани и подготвени. Залейте с дресинга. Сервирайте.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

1

преди 3 години

Арабската салата е от ситен пясък.

1

ДОГАН.БГ

преди 3 години

Направо си пускайте турски салати какво си играете с арабски.Всички знаем че сте турска медия! Децата ви ще плащат, че продадохте собствения си народ!***, позор за България!

fallback