Снимка: Pixabay
fallback

Има лек спад на новозаболелите от коронавирус в област Сливен в периода 6 до 12 юли в сравнение с предходната  седмица, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Регистрирани са 34 случая при 38 в предходната седмица, от тях 19 са от община Сливен, десет - от община Нова Загора, един случай - в община Котел, а в община Твърдица заболелите са четирима души. Сред инфектираните няма медицински лица от лечебни заведения. Няма заразени от огнища на работното място.

Към 13 юли активните с COVID-19 жители на областта са 105 души, сред които петима са медицински персонал. Общият брой на диагностицираните от началото на епидемията досега възлиза на 331 души.

Пациент на 52 години от Нова Загора е починал, за него няма данни за придружаващи заболявания. Общият брой на починалите в областта става 22, допълват от щаба.

От 10 до 12 юли съвместни екипи на РЗИ, ОДБХ, Инспекцията по труда и ОД на МВР са извършили 46 проверки на места за обществено ползване, съставени са били 25 предупредителни протокола за констатирани нарушения и 18 акта за неносене на предпазни маски.

По данни на здравните власти, коронавирусът в областта се разпространява дифузно, заразата обхваща лица от различни възрастови групи, професии, материално и социално положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 години

Нормално. В Сливен спадат, в Бургаска област се увеличават. Cиganiте отидоха да търсят работа

4

Ф.С.В.

преди 3 години

Сезона СВЪРШИ!! Спадът на заразените е неизбежен!! --Който ме разбрал -разбрал!! Който не ме е разбрал ---Да ме е разбрал!!!

3

Валя

преди 3 години

Мама ми купи черни обувки

fallback