Снимка: Bulgaria ON AIR.
fallback

На фона на ръста на заразените с коронавирус в страната и области като София, в които има са концентрирани най-много от заразените, във Видин няма нови регистрирани случаи.

"Повече от 2 седмици Видин е чист. В последните дни в България се извършват много повече тестове и може би на това се дължи по-големият брой на заразата", коментира кметът на Видин д-р Цветан Ценков в "България сутрин".

По думите му това, което правят в община Видин здравните служби и кризисният щаб, върши работа.

"Ако някой си мисли, че COVID-19 ще изчезне, това е химера. Трябва да си изградим стаден имунитет", категоричен бе д-р Ценков пред Bulgaria ON AIR.

"Организация по отношение на тестовете е направена от РЗИ и лечебни заведения, които предлагат тази услуга. Хората са изключително съвестни и спазват всички мерки, защото нищо по-добро не е измислило човечеството", посочи кметът.

Той е на мнение, че колкото по-съзнателен и по-внимателен със собственото си здраве е човек, толкова по-малко вероятно е да заболее.

"Надявам се тази тенденция да продължи и тази драма, която тресе света, да намалее", заяви още Ценков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

G

преди 3 години

В неделя ходих до бърза помощ и не ме приеха, защото казаха, че тъкмо са приключили с 3ма пациенти с ковид и трябва да дезинфекцират. Какви 2 седмици??

15

до 5

преди 3 години

Те да ти кажа,че и комарите ни намаляха.Миналата година бяха едни такива бабанки-един сам трабант носеше!А сега са изпосталяли-сигурно ги е страх и кръв да смучат...Само веганите са оцеляли при тези днешни дезинфектанти!

14

Видинчанин

преди 3 години

Да Видин стигна до това състояние ,защото всички средства които се отпускат за северозападния регион от европейския съюз се пренасочват за София и другата част на българия за да се развива туризма по черноморието .Справка в документацията на европейския парламент.Дискриминация има и по отразаяване на протестите на хората от северозападния край от всички телевизий.Просто не ги отразяват за да не се вдига шум.И да протестирахме затворихме пътя Е79 за да направят 4лентов път Видин -София..

fallback