Снимка: Pixabay
fallback
55-годишен мъж от Варна, който бе арестуван от полицията в морската столица преди един месец, за това че е изнасилил жената на свой познат, се опита да убие жертвата си и то пред погледа на трите й невръстни деца, съобщиха от chernomore.bg.
 
Все още не е ясно как и защо 55-годишният Илия М. е бил освободен от ареста малко, след като беше задържан в началото на миналия месец.
 
На 3 юли тази година той влиза в дома на жената около обяд, като прескача оградата. Намерил входната врата на къщата, която е била отключена и влязъл. Жената започнала да вика за помощ. Случайно минаваща жена чува виковете, но отказва да се намеси и съветва жертвата да поиска помощ от полицията.
 
Това изнервя още повече Илия, който взема нож от кухнята и започва да нанася удари с него по тялото на жената. Съдебните медици са преброили над 40 прободно-порезни рани. 55-годишният обвиняем решава да изпълни заканата си да убие жената. Той я е запалил със запалка и е подпалил мокета в жилището.
 
Всичко се случва пред очите на децата на жената, които са на пет и на две години. Илия се уплашил от писъците им и виковете на жертвата и избягал, разказват от съда във Варна.
 
Точно преди един месец – на 3 юни, 55-годишният Илия изнасилил жената. Известно време той преследвал съпруга й и така установил адреса, на който семейството се преместило да живее, след като преди това живеели под наем в негов имот. 
 
Бил е подаден сигнал за сексуалното насилие и тогава Районната прокуратура във Варна го задържа първоначално за 72 часа. По уважено искане на прокуратурата състав на Варненския районен съд му определи най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража. Насилникът обжалва мярката си и състав на Варненския окръжен съд я отмени.
 
Днешното определение на Варненския районен съд също подлежи на обжалване пред Окръжния съд. 
 
Още новини от Варна четете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

НЕ Е ТЯ

преди 3 години

ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ

23

Анонимен

преди 3 години

До като не се премахне имунитетът на магистратите и не им се търси персонална отговорност, винаги ще има такива случаи. Сега се мислят за недосегаеми!

22

Starija hush

преди 3 години

Изнасили и 40 пъти я наръгал с ноЖ и е на свобода.Такива съди требва с укаЗ на президента да бъдат лишени от право да упражняват тази професия.Митинг пред парламента!

fallback