Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Община Русе възобновява нормалната си работа след щателна дезинфекция утре. Временно функциите на градоначалник ще поеме зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев, който е с отрицателен тест, съобщиха от общината.

Направените PCR тестове на другите двама заместници - Златомира Стефанова и Енчо Енчев, са били положителни, съобщиха от РЗИ днес веднага след излизането на резултатите.

Oще по темата

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев е бил извън града през последните дни и не беше сред контактните лица на кмета Пенчо Милков. Затова той пое функциите на градоначалник днес, след като Пенчо Милков вчера бе приет в Белодробната болница в града с пневмония.

Енчо Енчев и заместник-кметът по икономика, инвестиции и собственост Златомира Стефанова са в добро състояние и без оплаквания и вече са им връчени предписания за задължителна 14-дневна карантина. Здравословното им състояние ще се наблюдава ежедневно от личните лекари и при промяна ще бъдат предприети мерки. Продължава издирването и тестването на всички, контактували със заразените.

Пробите на другите двама заместник-кметове – Магдалина Илиева и Димитър Недев са отрицателни. Те обаче ще останат под карантина в следващите 2 седмици, както и секретарят на Община Русе, вр. изп. длъжността главен архитект и директорите на дирекции.

Всички контактни служители, които дадат отрицателни проби за коронавирусна инфекция, ще продължат работата си, като в момента се създава организация на дейностите. 

По указания от РЗИ ще се наблюдава състоянието на служителите, които ще бъдат работа в Общината утре, като няма да се допускат хора с наличие на каквито и да било симптоми, като кашлица, хрема и температура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Гледна точка

преди 3 години

Между другото, за всички конспиратори, които казват, че няма вирус и управляващите лъжат, за да ни налагат диктат, кметът на Русе е от БСП. И е доста млад.

4

izh

преди 3 години

Не можем на софрата сами. Някакси скучно е

3

Sichtpunkt

преди 3 години

Еми чистачката на русенският кмет, тя как е?

fallback