Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Д-р Юлиан Стамов от Спешното отделение, който вчера почина от COVID 19, е издъхнал часове  след като е бил хоспитализиран.

Това обясни говорителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска пред bTV като допълни, че той е бил физически здрав и редовно е спортувал. 

Oще по темата

Според данните в Националната информационна система, мъжът, който е починал на 49 години в последните 24 часа, е имал сърдечно-съдово заболяване, но не се уточнява дали става въпрос за д-р Стамов.

Предполага се, че лекарят се е заразил около пет дни преди да развие симптоми. Така той стана втората жертва на коронавируса от Спешното отделение след д-р Нели Пандова, която си отиде в началото на месец май.

Според Катя Сунгарска, медиците и гражданите не са защитени от заразяване и трябва да се пазят повече.
"Беше млад, добър и вдъхновен колега. Дълги години работи в ЦСМП- София. Отзовавал се е на едни от най-тежките инциденти, които сме имали през  годините. Спасил е хиляди животи", допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

тя

преди 3 години

Жалко , че умират лекари и то най- добрите ! Кой ще ни лекува "недай боже " !?

90

Камен

преди 3 години

Все пак се пазете, не чакайте ножа да опре до кокала, сега ще умрем, хората умишлено ще ви заразят с коронавирус

89

Тото

преди 3 години

Ех , големи конспиратори в интернет,изкараха доктора болен от сърдечно заболяване,диабет и рак на белите дробове едновременно. А не се сещат ,че и високото кръвно,от което боледува всеки се води сърдечно заболяване,ха-ха.До всички хейтъри,недейте да говорите така за починал човек,разбирам,че отричането на даден проблем е решение за Вас,но уви не сме щрауси и да си заровим главата в пясъка.Хора,излизайте,разхождайте се, просто спазвайте елементарни правила - дезинфекция и по възможност дистанция.

fallback